Friday, March 30, 2012

Telur Ayam Dalam Inkubator

Assalamualaikum,

Hari ni den nak kongsi jenis2 telur unggas yg sedang dan pernah den eramkan dgn mengunakan inkubator yg den bt sendiri.Sebelum ni den pernah eramkan telur ayam api2@mutiara,telur burung puyuh dan telur burung punai (mati sbb den x de masa nak jaga).Sekarang ni dalam inkubator den yg sedang beroperasi tu terdapat 4 jenis telur unggas.Telur ayam kampung,telur ayam hutan,telur ayam belanda dan telur angsa.So far telur2 yg lain tu sume menjadi,tp yg telur angsa ni 1st time den try eram guna inkubator.Harap2 menjadi la,Den dah cadling 2 bijik mcm ada harapan jadi je,tapi lama lagi  nak tggu menetasnye smpi 32 hari.Kat bawah ni den kongsikan gambar telur2 tu.Korang tgk la sendiri perbezaan saiznye.



No comments:

Post a Comment

Post a Comment